Kuruluşun sözcüsü Can Mazlumoğlu, “Türkiye’nin Şefleri projesinin hayata geçiş süreci yaşamış olduğumuz pandemi sürecinin aslında bize yansımasıdır. Otellerin ve restoranların zarurî olarak kapanması birtakım problemleri beraberinde getirdi. Artan üretim ve işletim maliyetlerinin yükselmesi firmaları zora sokmaya başladı, küçük ölçekli işletmeler eserlerini satmak için kâfi plasiyerler çalıştırmadı, işçi maliyetlerinin artması firmalar için yüksek maliyetli bir sayı oluşturmaya başladı. Türkiye’nin Şefleri projesi bu noktada devreye girip besin üreticilerinin şefler ve satın almalarla ulaşılabilirliğini arttırmak maksadı ile kuruldu” dedi. Türk mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerini yerli ve yabancı turiste sunmayı planlayan şeflerin, mesleksel başarılarına dayanak vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Mazlumoğlu, “Gıda kesiminin tek bir portalda buluşmasını sağlamak hedefi ile bu seyahati hazırladık. Bölümümüzün gereksinimlerini belirledik. Coğrafik işaretli eserlerin varlığının ve değerini en üst bedele nasıl taşıyabileceğimizi planladık ve harekete geçtik. Dünyada ve Türkiye’de şimdi olmayan ve son teknoloji ile yapılan, patenti alınmış katkısız ve mayasız ekmek üreten Ridada isimli ekmek şirketi iş ortağımız oldu. Ankara’da Başşehir Organize Sanayi’de fabrikasını açarak üretime geçip sağlıklı ekmek üretmek üzere tıpkı anda iki projeyi kesime kazandırmış oldu” bilgisini verdi.