Yemek pişirmek marifet, vakit ve odaklanma gerektirdiğinden güçlü bir iştir. Odaklanılan damak tadına hitap eden ve yanmayan bir yemek hazırlamaktır. Ne yazık ki, elimizden gelenin en düzgününü yapsak bile, mutfak sanatlarında hepimiz başarılı değiliz. Yemek yaparken dikkat etmeniz gerekenleri ve gözden kaçan küçük ayrıntıları sizin için yazdık. Keyifli okumalar dileriz.
1. Makarnayı az su ile pişirmek ne kadar hakikat?

Makarna pişirmek kolay görünüyor, ancak gerçekte o denli değil. Pişirmenin hakikat noktaya gelmesi için birtakım faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin yeterli miktarda su kullanmak gerekir . Aksi takdirde makarna lapa haline gelebilir ve tencereye yapışabilir. Bu problemlerin çözüm yolu, yarım paket makarnayı yaklaşık 4 litre su ile haşlamaktır.
Not: Su düzeyinin makarnanın üzerinde olmasına dikkat ediniz.
2. Yemek yaparken sarımsak hangi evrede pişirilir?

Çoğumuz pişirme sürecine evvel sarımsağı sonra soğanı ve başka baharatları soteleyerek başlıyoruz. Sonra garnitür yahut daha yüksek proteinli yiyecekleri ekliyoruz. Ancak bir yanılgı yapıyoruz; sarımsak küçük kesimler halinde olduğundan, öteki materyalleri eklemeden evvel pişirmemiz sarımsağı yakmamıza neden oluyor. Bu nedenle birinci evvel soğanı akabinde sarımsağı tava ya da tencereye eklememiz gerekiyor.
3. Yemeğin tuzu ne vakit eklenmeli?

Bazen eski tanımlarda, ‘Pişirme süreci bittiğinde yemeğin tadına bakmak için tuz ekleyin’ yazısını okuyabilirsiniz. Bu tavsiyeye uyuyorsanız yemeğinizin muhtemelen bazı kısımları daha tuzlu oluyor. Yapılması gereken yemek yaparken materyalleri sırayla ekleyip orta sıra yemeğin tadına baktıkça tuzu da ek etmektir. Bu biçimde tuzun emilmesini ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlamış olursunuz.
4. Kıymayı tahta kaşıkla karıştırmak yanlışsız mu?

Herhangi bir yemeği karıştırmak için bir kaşık kullanmak yaygındır. Lakin, kıyma kelam konusu olduğunda, süreç yavaşlar ve sıkıcı hale gelir. Öte yandan, et istediğiniz kadar ayrılmayabilir. Bu nedenle kıymayı ayırmak için patates ezici kullanabilirsiniz. Bu süreç sonunda tahta kaşık yardımıyla patates eziciden kalan kıymayı sıyırabilirsiniz. Bu formda et eşit halde pişecektir.
5. Bıçakları ne kadar müddette bilemeliyiz?

Kör bir bıçak, et yahut zerzevatları çarçabuk kesmeye yardımcı olmak yerine etrafa bilhassa de parmaklarınıza tehlike açar. Yapılacak en düzgün şey, evinizde bir bileme aleti bulundurmaktır.
6. Avokado yanlışsız halde nasıl saklanır?

Avokadoların bozulmasını önlemek için yapmanız gereken, yemediğimiz kısma biraz zeytinyağı sürmek ve bu kısmı streçleyip bir kapta buzdolabında saklamaktır. Bu biçimde avokadolarınızı 2-3 gün daha koruma edebilirsiniz.
7. Sarımsak rendelenirse mi daha lezzetli yoksa ezilerek mi?

Sarımsak, güçlü bir koku ve tada sahiptir. Lakin çok az kişi, lezzetinin nasıl hazırlandığına bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini bilir. Örneğin rendelerseniz lezzeti daha çok ortaya çıkacak. Fakat sarımsağı ince doğrarsanız pişirmeniz daha kolay olacak.