İnternet, gününüzü meselesiz geçirmeyi vaat eden hayat tüyolarıyla dolu. Bu küçük numaralar paradan ve en kıymetlisi vakitten tasarruf etmenize yardımcı olur. Gününüzü daha verimli hale getirebileceğiniz her vakit işinize yarayacak 10 mutfak hilesini sizin için derledik. Keyifli okumalar dileriz.
1. Dikkat! Acı biber kestikten sonra istenmeyen kazalar yaşayabilirsiniz.

Acı biber yemeklere hoş tat verir ve çok lezzetlidir. Ne yazık ki acı biber doğramak bazen hiçte eğlenceli olmayabilir. Acı biber kestikten sonra ellerinizi sabunla yıkasanız bile canınız yanmaya devam edebilir. Ellerinize limon sıkıp, limon suyu ile güzelce elleri ovalayarak bu acıyı azaltabilirsiniz. Limon suyu eldeki biber acısının gitmesine yardımcı olacaktır.
2. Yemekleriniz taşmasın!

Tencerenin ağız kısmına yatay bir biçimde yerleştirilen tahta kaşık, büyük fokurtuları ve taşmayı önler
3. Şeftaliniz olgunlaşmadıysa endişelenmeyin.

Olgunlaşmamış şeftalileri buzdolabında saklamayınız. Bu, şeftalinin kıvamını, rengini ve lezzetini istenmeyen bir biçimde değiştirebilir. Şeftalilerinizi daha çabuk olgunlaştırmak için kahverengi bir kese kağıdına koyabilirsiniz böylelikle şeftalileriniz olgunlaşacaktır.
4. Soğan ve patates nasıl saklanır?

Soğan ve patateslerin birbirini nemlendirmemesi için başka yerlerde skalamınız gerekir. Patateslerin filizlenip çürümeye başlamasını önlemek ismine soğanla mutlakla teması olmamalıdır. Bu iki sebzeyi havadar ortamda ve sudan uzak biçimde korumalısınız.
5. Cips poşetinizi açmadan evvel dikkatli olun!

Cipsler uzun mühlet dik formda durdukları için baharatları tabanına çöker. Bunu önlemek için poşeti tersten açın ve tüketmeden evvel sallayın.
6. Muz nasıl saklanır?

Muzu oda sıcaklığında saklamanız gerekir. Buzdolabına mutlaka muzu koymamalısınız. Muzunuz olgunlaşmış ise streç sinema ile saplarını sarabilirsiniz. Aldığınız muz olgunlaşmamış ise yanına 1 adet elma ekleyebilirsiniz. Elma muzu olgunlaştıracaktır.
7. Kurabiyeniz bayatladıysa üzülmeyin.

Kuruyan kurabiyelerinizi bir kesim ekmek ile kilitli poşete koyarsanız çabucak yumuşayacaktır. Kurabiye kendisinden daha az şekerli olan ekmekteki bütün nemi alacaktır.
8. Köfteleriniz artık yanmayacak!

Köftelerinizi kızartmadan evvel ortasına delik açarsanız köfteleriniz yanmadan pişecektir. Her iki tarafı da yanmaz.
9. Yumurtalarınız taze mi değil mi anlamanız artık çok kolay!

Yumurtalarınızı bir bardak suyu içerisine atın. Şayet suya batıyorsa yemeye uygundur. Lakin su üzerinde hafif hafif yüzüyorsa bayatlamıştır.
10. Kahvenizi yumuşatmak için tuz kâfi.

Kahvenizin acılığını bastırmak için şeker yerine tuz kullanmalısınız zira araştırmalara göre tuzun içindeki sodyum, kahvenin acı tadını dengelemekte daha başarılı.